Fällda träd vid väg. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio
Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Eon öppnar tillfälligt info-kontor på Öland

EON har öppnat ett tillfälligt kontor i Färjestaden för att att stötta de kunder som fortfarande är strömlösa. Där kan man bland annat få senaste informationen om de lokala störningarna.

Kontoret har öppnats på brandstationen i Färjestaden, där de fanns på plats till klockan 20 på måndagskvällen. Det tillfälliga kontoret öppnar igen 07.00 på tisdagsmorgonen.

Förutom information om strömavbrotten kommer det från och med tisdagen finnas filtar, ficklampor och stearinljus och liknande till de som behöver det.

Under måndagen sjönk antalet strömlösa i Kalmar län snabbt. Från 17 000 till ett par tusen hushåll. 

Vid 18-tiden på måndagskvällen hade telebolaget Tre stora problem med sin mobiltelefoni på Öland, söder om Borgholm, enligt företagets driftkarta.

Flera villor och hus fick träd över sig efter nattens storm. Och på Stångådalsbanan hittades 22 träd över rälsen, efter att de vräkts omkull av vindarna. Nu ska tågtrafiken i Kalmar län ha rullat igång igen.

Gullabos förskola och skola flyttades till Torsås, eftersom skolbussarna inte kom fram och alla barn inte kunde hämtas upp.

Stormen Gorm hjälpte samtidigt till i brottsbekämpningen. Vindarna stoppade en tjuv utanför Emmaboda. Ett träd blåste ner över en bil som troligen använts av tjuven och när polisen kom fram var föraren borta, men tjuvgodset fanns kvar. Det var en gasolkamin och en gasoltub som saknades från en villa utanför Eriksmåla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".