Barn och ungdomar badar.
Foto: Claudio Bresciani/TT

Sommarkollo läggs ner – anses vara för dyrt

Sommarkollot i Djursdala utanför Vimmerby läggs ner, det beslutade Kultur- och fritidsnämnden på ett möte i måndags. Kostnaden på 100 000 kronor ansågs vara för stor.

Peter Högberg (S) dementerar uppgifterna – menar att kollot inte alls ska läggas ner.

Lars Sandberg, centerpartist och ersättare i nämnden, är kritisk till beslutet. Han säger till P4 Kalmar att man istället borde satsa på kollot.

– Jag tycker inte att det här är bra. Jag läste häromveckan att simkunnigheten bland elvaåringar sjunkit, så jag tycker att man ska utveckla kollot istället för att ta bort det.

– Jag menar, 100 000 kronor, barn måste få kosta lite pengar också.

Det tre veckor långa sommarkollot för 10-12-åringar lockade enligt Sandberg 486 barn i somras.

– Nu sägs det att man ska satsa på workshops för unga upp till 19 år istället för det här kollot. Vi i centerpartiet föreslår istället att man ska passa på att ge elever på barn- och fritid ett sommarjobb, kanske kan de hjälpa till med simskola på kollot.

Var det ett enigt beslut i nämnden?

– Det var väl enigt, det var inte så många som hade något att säga. Men vi i centern la in en protokollsanteckning med vårat förslag om att nyttja eleverna på barn- och fritid.

Peter Högberg (S) dementerar uppgifterna – menar att kollot inte alls ska läggas ner.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".