Peter Högberg (S). Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio
Foto: Johanna Lindblad Ahl/Sveriges Radio

Högberg (S): Kollot i Djursdala ska inte läggas ner

Kollot i Djursdala ska inte läggas ner, det säger nu Peter Högberg, socialdemokrat och ordförande i Kultur- och fritidsnämnden i Vimmerby.

På förmiddagen i dag gick Centerpartiets Lars Sandberg ut med att sommarkollot för barnen skulle försvinna, men det dementeras alltså nu.

Enligt Peter Högberg (S) kommer kommunen ha kvar kolloverksamhet, men den kan ändra form:

– Vi ska inte lägga ner någon kolloverksamhet i Vimmerby kommun. Den ska utvecklas så att fler kan ta del av den, det är ren osanning Centerpartiet far med.

Det man vill göra är att nå fler barn som inte brukar komma till kollot, och man hoppas på att fler föreningar vill hjälpa till att driva verksamheter på somrarna.

Så kommer kollot i Djursdala att vara kvar på samma plats och på samma sätt nästa sommar?

– Det kan man inte svara ja eller nej på. Jag vet inte vad de planerar för verksamhet på Stjärnevik, men självklart ska det finnas något på den platsen. Sen driver kommunen det här med Södra Vi IF, så det är också en diskussion med föreningen, vi driver det inte själva.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".