Melker Hallberg. Arkivfoto: Leif Johansson/Sveriges Radio
Melker Hallberg. Arkivfoto: Leif Johansson/Sveriges Radio

Melker Hallberg går till Hammarby

Förre Kalmar FF-spelaren Melker Hallberg återvänder till svensk fotboll och kommer spela för Hammarby under våren.

Melker Hallberg som lämnade Kalmar FF 2014 för spel i Udinese i Italien har haft svårt att ta en ordinarie plats där. Han har den senaste hösten varit utlånad till Vålerenga i Norge för att få speltid, men återvänder nu till svensk fotboll.

Han kommer spela för Hammarby åtminstone under första halvan av 2016 och vara fortsatt utlånad från Udinese.

– I Melker får vi en oerhört duktig spelare som är passningsskicklig, bra med boll box till box, bra på att driva boll och han är bra i avslutsmomenten. Så det är en poängspelare, och det ska bli väldigt kul att jobba med honom under våren, säger Hammarbys sportchef Mats Jingblad till klubbens hemsida.

– Udinese har betalat ganska dyrt för Melker och vill se honom tillbaka i sin dress. Vi hade gärna lånat honom över hela 2016, men Udinese vill göra en avstämning i sommar och se hur långt han kommit i sin utveckling för att fatta ett nytt beslut i juni månad. Sedan vet man aldrig vad som händer när låneperioden är över, om han går tillbaka till Udinese eller om vi kan behålla honom hos oss längre, säger Mats Jingblad.

I Hammarby återförenas Melker Hallberg med tränare Nanne Bergstrand och såväl Erik Israelsson som Måns Söderqvist och Mats Solheim, alla med förflutet i Kalmar FF.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista