Foto: Andreas Hillergren/TT
Marcus Nilsson kommer inte att spela i Kalmar FF nästa säsong. Arkivfoto: Andreas Hillergren/TT

Marcus Nilsson lämnar Kalmar FF

"Marcus har varit öppen med det här hela tiden"
2:36 min

Nu meddelar Marcus Nilsson att han lämnar Kalmar FF. Det är den andra mittbacken på mindre än en vecka som försvinner.

I onsdags kom uppgifter om att mittbacken Ludvig Öhman lämnar Kalmar FF för spel i Japan kommande säsong. Bara dagar senare meddelar Marcus Nilsson att även han lämnar Kalmar.

– Marcus har varit väldigt öppen hela tiden med att han vill iväg på ett utlandsäventyr till. Det har blivit två år för Marcus i Kalmar och vi har tackat varandra för den tid som varit och vi önskar honom lycka till i framtiden, säger Thomas Andersson Borstam, sportchef i Kalmar FF.

Inför den gångna säsongen meddelade Marcus Nilsson att han skulle lämna Kalmar FF, men han fick aldrig klart med någon ny klubb och spelade därför i rött och vitt även under 2015.

Han har ju sagt att han lämnar innan, men kommit tillbaka i sista stund, kan det bli så igen?

– Historien är som du säger, men jag tror att drivkraften att få ett proffsäventyr till innan karriären börjar gå in på upploppet är väldigt stor så den här gången tror jag att han nappar på någonting utomlands.

Förutom Marcus Nilsson och Ludvig Öhman är det sedan tidigare klart att även Nenad Djordjevic lämnar Kalmar FF. Det innebär ett bortfall på tre mittbackar. Samtidigt har det bara fyllts på med en, nyförvärvet Sebastian Starke Hedlund.

– Just nu sitter vi med Markus Thorbjörnsson som har förlängt, vi har Sebastian Starke Hedlund som är ett nyförvärv och bröderna Ramhorn där Sebastian är tillbaka från utlåningen till Åtvidaberg. Så i dagsläget sitter vi med fyra mittbackar, plus att vi har spelare i truppen som också är kapabla att spela mittbackar, jag tänker på Stefan Larsson och Viktor Agardius.

I truppen finns nu 20 utespelare och tre målvakter. Högst prioriterat just nu är mittbacksfrågan, berättar Thomas Andersson Borstam.

– Annars följer vi spelarmarknaden, men vi är inte nära något in eller ut just nu.

Vad letar ni efter i en mittback?

– Man ska kunna mycket i dagens fotboll, spelförståelse, hastighet, passningsfot, huvudspel, det är väldigt mycket man ska ha som bra allsvensk mittback.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".