Slottsskolan i Borgholm.
Slottsskolan i Borgholm. Foto: Alexander Jungå/Sveriges Radio

Nytt bombhot mot Slottsskolan – polisen: inte seriöst

Rektorn: Undervisningen fortsätter som vanligt
1:29 min

Slottsskolan i Borgholm har återigen utsatts för ett bombhot via sociala medier. Precis som vid hotet i förra veckan via appen Jodel. Men polisen bedömer inte läget som allvarligt.

– Man har gjort bedömningen att det inte är seriöst, säger Mia Sandgren, pressinformatör på Polisen.

Polisen undersöker hotet som kom på tisdagsmorgonen, även den här gången via sociala appen Jodel, men man kommer inte utrymma Slottsskolan och undervisningen fortsätter som vanligt under dagen. På skolan går cirka 300 elever i årskurs 6-9.

Jonas Boberg är tillförordnad rektor på Slottsskolan i Borgholm och berättar för P4 Kalmar att all personal ska vara underrättade. Han är säker på att alla elever hört om det nya hotet, men säger att skolan hittills inte gått ut med någon "allmän information" till eleverna om det. 

När P4 Kalmars reporter är på plats finns två poliser i huvudbyggnaden, men förutom det märks inte hotet mot skolan särskilt mycket i stämningen.

– Stämningen verkar ganska bra. Det finns många vuxna att prata med om det skulle vara någonting. Det har inte dykt upp något speciellt som jag fått höra om, säger Jonas Boberg.

Hur känns det nu med ännu ett bombhot mot skolan?

– Det känns givetvis jättejobbigt. Tråkigt. Man vill ha en trevlig sista vecka (innan jullovet) och så händer det sådana här saker. Men vi gör det bästa vi kan av situationen och har en bra kontakt med polisen, så kommer vi lösa detta på ett bra sätt.

Ulf Karlsson vid polisen i Kalmar berättar att valet att inte evakuera skolan som i förra veckan, är en bedömning polisen gjort för att informationen i nya hotet som kom i forumet på tisdagsmorgonen skiljer sig mot det som riktades mot skolan förra onsdagen.

Han säger till P4 Kalmar att barnen på skolan inte varit utsatta för någon fara under tisdagen.

– Hade man minsta lilla tvivel om att de här barnen skulle kunna råka ut för något är jag helt övertygad att man gjort exakt samma bedömning som senast.

Meddelandet i forumet på tisdagsmorgonen utreds som olaga hot.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".