Flyktingar överfölls med elpistol i Emmaboda

Polisens Stephan Söderholm om misshandeln i Emmaboda
0:52 min

Två män blev misshandlade i Emmaboda natten till julafton. De ska ha fått ta emot slag, sparkar och elchocker från en man och en kvinna, enligt polisen.

Det var vid 01-tiden på natten som polisen fick larmet om bråk vid asylboendet vid Hotell Amigo i Emmaboda. Två män ska ha misshandlats av en man och en kvinna när de gick utanför dörren. De fick ta emot slag och sparkar och även elstötar, enligt polisen.

– Det finns uppgifter om att gärningsmännen har använt en slags elpistol, det man kallar grismotare, en med två elektroder som skickar ut ström, säger Reine Johansson, vakthavande befäl hos polisen.

Enligt polisen ska kvinnan ha använt elpistolen. En av de misshandlade männen som bland annat blivit sparkad i huvudet fick föras till sjukhus med ambulans men skadeläget är i skrivande stund oklart.

Polisens säger att dom två gärningsmännen kom utifrån, och alltså inte bodde där på asylboendet.

– När männen skulle gå ut ur ytterdörren kom det fram en man och en kvinna och pratade engelska med dem. Sen blev det ett bråk, säger Stephan Söderholm, vakhavande befäl hos polisen.

Polisen har anmält händelsen som misshandel och grov misshandel.

Ingen är gripen för misshandeln än och polisen har inga misstänkta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".