Andra raka förlusten för Vimmerby när Huddinge vann med 2-1. Foto: Faton Pasho / SR
1 av 2
Andra raka förlusten för Vimmerby när Huddinge vann med 2-1. Foto: Faton Pasho / SR
Tim Sandberg i Huddingemålet storspelade under onsdagen. Foto: Faton Pasho / SR
2 av 2
Tim Sandberg i Huddingemålet storspelade under onsdagen. Foto: Faton Pasho / SR

Andra raka förlusten för Vimmerby

Daniel Eriksson "Dem är villiga att ta fler ispåsar än vad vi är"
2:14 min

Vimmerby åkte på sin andra raka förlust i allettan när man under onsdagen förlorade hemma mot Huddinge med (1-2). Vimmerby fick in en sen reducering via Oscar Josefsson men närmare än så kom man aldrig. 

Vimmerby förlorade premiären i allettan mot lokalkonkurrenten Västervik med 3-2 för drygt en vecka sedan. Under onsdagen kom den andra raka förlusten när Stockholmslaget Huddinge vann med (1-2). Det var en tät och intensiv match redan från start. En bit in i första perioden small det till bakom Linus Lundin i hemmamålet. Marcus Bergman utnyttjade spel i numerärt överläge och kunde stänka dit ledningsmålet för gästande Huddinge. 

Andra perioden hann knappt börja i Vimmerby ishall innan 0-2 målet kom. Marcus Green utökade ledningen för gästerna när han på passning av Marcus Bergman hittade nätmaskorna bakom Lundin. Tränare Daniel Eriksson var förbannad efter matchen. 

Vi har inte rätt inställning de två första perioderna och bjuder Huddinge på två mål relativt tidigt i matchen. Det håller inte i allettan tyvärr, det är nu det gäller och vi måste inse det snarast.

I den tredje perioden så försökte hemmalaget Vimmerby jaga på en reducering för att få nerv i matchen. Med knappa två minuter kvar kom det omtalade reduceringsmålet. Oscar Josefsson fick en underbar passning av Mattias Wigley och gjorde inga misstag när han satte pucken till höger om Tim Sandberg i Huddingemålet. Hemmalaget Vimmerby försökte få till en kvittering i slutminuterna men en utvisning på Filip Mingotti ställde till det för hemmalaget i jakten på en poäng. Istället inkasserade man sin andra raka förlust i allettan södra. Målgöraren Oscar Josefsson var minst sagt besviken efter matchen. 

Vi brister tyvärr i inställningen framför båda målen, jag vet inte varför men vi får ruska om oss detta och ta nya tag mot Troja som väntar härnäst. 

Vimmerby får ta nya tag efter nyår när man gästar Troja/Ljungby. 

Vimmerby HC - Huddinge IK 1 - 2 (0-1, 0-1, 1-0)

 Period 1: 0-1 (15:37) Marcus Bergman (Filip Norman, Kim Lennhammer) powerplay (5-4)

Skott: 12-13.

Period 2: 0-2 (01:49) Marcus Green (Marcus Bergman, Kim Lennhammer)

Skott: 15-12.

Period 3: 1-2 (18:06) Oscar Josefsson (Mattias Wigley, Pelle Ström)

Skott: 13-6.

 Totalt: 40-31.

 

Utvisningar: Vimmerby HC 7x2 min., Huddinge IK 5x2 min.

Domare: Richard Magnusson, TRANÅS

Publik: 784

Matchens lirare, Vimmerby HC: Emil Wahlberg Matchens lirare, Huddinge IK: Kim Lennhammer

 
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".