Fyrverkeri. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Så var nyårsnatten i Kalmar län

P4 Kalmar sammanfattar händelserna
2:12 min

En flicka fick en raket i ögat vid tolvslaget i Färjestaden på Öland. I Smedby tände en raket eld på utemöbler och i Vimmerby smällde en raket så nära ett hus att rutor krossades.

En nioårig flicka fick på nyårsnatten en raket i ögat och vårdas på sjukhus i Linköping.

Men det var inte det enda missödet med raketer. En nyårsraket åkte åt helt fel håll och orsakade en brand på en uteplats i Smedby. Raketen landade på ett par utemöbler och en presenning som fattade eld.

– Det hade brunnit rätt ordentligt. Hela fasaden var svedd när vi kom dit, säger Roger Andersson, styrkeledare vid Kalmar brandkår till P4 Kalmar.

När brandkåren kom fram hade eldsvådan redan kunnat släckas tack vare ett rådigt ingripande från de boende i radhuset och grannar.

I Vimmerby har någon form av fyrverkeripjäs smällt i anslutning till en byggnad på Stångågatan. Det gjorde att flera rutor krossades

Småstökigt i länet

Flera containrar har också satts i brand under nyårsnatten. En vardera i Kalmar, Västervik och Oskarshamn. Det är rubricerat som skadegörelse.


Enligt polisen har det också förekommit en del bråk och totalt har 15 personer i länet tagits omhand för fylleri. Två har omhändertagits för störande av ordning och en rattfyllerist har åkt fast.

En man i 30-årsåldern anmälde under natten att han misshandlats i Torsås. Men eftersom han var så berusad hade polisen svårt att få fram exakt var och vad som hade hänt. Han fördes till sjukhus, men ska inte vara allvarligt skadad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".