Snöplig förlust för Kalmarsund hemma mot Fagerhult/Habo. Foto: Faton Pasho / SR
1 av 2
Snöplig förlust för Kalmarsund hemma mot Fagerhult/Habo. Foto: Faton Pasho / SR
Fagerhult/Habo fick jubla högst när man tog tre poäng borta mot Kalmarsund. Foto: Faton Pasho / SR
2 av 2
Fagerhult/Habo fick jubla högst när man tog tre poäng borta mot Kalmarsund. Foto: Faton Pasho / SR

Snöplig förlust för Kalmarsund

Jacob Lingmert "Det känns inte som att vi vill vinna matchen"
1:40 min

Kalmarsund förlorade hemma mot Fagerhult/Habo med 5-3 under lördagen. Johannes Sjögren, Anton Nilsson och Ola Karlsson noterades för varsitt mål för Kalmarsund. 

Kalmarsund började det nya året med en förlust när Fagerhult/Habo vann med 5-3 i sportcentret i Kalmar under lördagen. Hemmalaget Kalmarsund började matchen och tog rättvist ledningen med 1-0 genom ett fint passningsspel där Johannes Sjögren var sist på bollen. Bortalaget Fagerhult/Habo kvitterade precis innan periodvilan. Backen Jacob Lingmert var nöjd med första tio minuterna av första perioden. 

Jag tycker vi inleder första tio minuterna bra, sedan började vi tumma på det och slarva i vårt spel. 

I andra perioden var det Fagerhult/Habo för hela slanten. Bortalaget gick från 1-1 till en 4-2 ledning innan perioden var slut. Hemmaspelaren Anton Nilsson hade inget bra svar på varför man inte hänger med bortalaget i andra perioden. 

Jag vet faktiskt inte vad det är som händer. Vi är lite nonchalanta i försvarsspelet och dem får in småbollarna som man behöver för att vinna matcherna. 

I tredje perioden försökte Kalmarsund jaga på men närmare än 4-3 kom man aldrig. Fagerhult/Habo kunde vinna med 5-3 efter att ha avgjort i tom kasse. 

Härnäst för Kalmarsund väntar Åstorp på bortaplan innan man möter lokalkonkurrenten Craftstaden. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".