William Svensson. Foto: Privat
William Svensson. Foto: Privat
Sportkometpriset 2015

Bowlinglöftet William Svensson kan bli sportkomet

Tränar fem till sex gånger i veckan
4:27 min

William Svensson, 15 år från Västervik, är ett stort löfte i bowling. Redan för två år sedan slog han 12 strikes på raken. Nu är han nominerad till priset som P4 Kalmars sportkomet.

Hur i all sin dar kan man slå 12 strikes (slå ner alla käglor på en gång) på raken?

– Det är hård träning som gäller. Ett tips är att utnyttja ribborna, alltså de små pilarna, som finns på banan när man siktar, säger William Svensson.

Trots sin ungdom har William Svensson redan nått stora framgångar med sin bowling. Bland annat tog han silver i fyrmannalag för juniorer, han var vunnit på Europatouren för juniorer och han är dominant i BK Dominos allsvenska lag.

– Min farfar spelade bowling, det gjorde att min pappa började spela och det fick mig att börja spela, berättar William Svensson.

Han fastnade direkt för den här sporten. Nu tränar han för att bli bäst i världen.

– Jag tränar fem till sex gånger i veckan. Teknikträning, spärrträning och att hålla slaget, alltså göra samma sak varje gång.

Jesper Svensson från Vimmerby, som blev P4 Kalmars sportkomet 2012, är en stor inspirationskälla för William Svensson.

– Han har ju samma stil, spelar också med tvåhandsfattning, och sen ser ju jag hur han väljer tävlingar för att utvecklas.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".