Emma Andersson, bokhandlare i Kalmar, med veckans Boktips.  Foto: Maria Skagerlind/Sveriges Radio

Veckans boktips: en serie ruggiga mord

Nagelbitarspännande jakt
6:52 min

Emma Andersson, bokhandlare i Kalmar, bjöd på en rivstart bokåret 2016. Hjort Rosenfeldts De underkända är en thrillerroman om en katt och råtta-lek mellan mördaren och polisen.

Två starka böcker som bjuder på både varm kärlek, oväntad vänskap och en nagelbitarspännande jakt på en grym mördare. Det är Emma Anderssons boktips just nu.

Lucy Dillon: När livet börjar om
En roman full av kärlek och drömmen om en nytändning i ett äktenskap. Ett par flyttar och köper ett gammalt hotell i hopp om att miljöombytet ska ge lite ny gnista i ett långvarigt äktenskap. Efter en trafikolycka erbjuder paret sig att låta den skadade kvinnan bo på deras hotell under rekreationen. Det är bara det att den trafikskadade kvinnan drabbas av minnesförlust...

Hjort Rosenfeldt: De underkända
Det här är en thrillerroman som bjuder på spänning från första sidan till den sista. Ett mycket otäckt och brutalt mord på en dokusåpakändis är starten på en katt och råtta-lek mellan en alltmer modig mördare och polisen. Fler mord väntar bakom hörnet och frågan är om polisen någonsin hinner ifatt mördaren?  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".