Karta över Larmtorget i Kalmar. Foto: CartoDB. Människor på stan. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Foto: CartoDB och Nick Näslund/Sveriges Radio

Ännu fler anmälningar om ofredanden på nyårsnatten

Det fortsätter att komma in anmälningar från kvinnor som blivit ofredade på Larmtorget i Kalmar på nyårsafton. Polisen har nu 20 anmälningar och 26 målsäganden.

Ytterligare sju personer har gjort anmälningar om ofredanden på Larmtorget i Kalmar på nyårsafton.

– Det kommer in lite varje dag. Vi har nu 20 anmälningar och 26 målsägande, säger Monica Oldin som är förundersökningsledare vid Polisen i Kalmar.

Det är inte alla anmälningar som rör fall där den drabbade blivit tafsade på av en grupp män, berättar Monica Oldin. Även andra tillvägagångssätt finns med i den statistiken som gäller brottsrubriceringarna sexuellt ofredande och ofredande.

De två män som på nyårsafton greps för andra brott och sedan även misstänktes för ofredanden är inte misstänkta för att ha varit inblandade i något gäng som tafsat på tjejer och kvinnor.

– De har varit ensamma, det är inte samma tillvägagångssätt och det har varit inne på ställen, inte ute på Larmtorget, säger Monica Oldin.

Polisen har efterlyst vittnesmål från platsen och fått in bilder och filmer från allmänheten, men det har inte lett till någonting än.

– Det är ett knepigt fall, det finns inte någon som kan peka ut någon. Men vi ska höra alla målsäganden och kolla vittnesuppgifter, vår förhoppning är att det kanske kan finnas någon som kan peka ut någon. Det blir väldigt svårt att komma vidare annars, säger Monica Oldin.

Hur stora förhoppningar har ni att lösa fallen?

– Förhoppningar har vi naturligtvis, men inte så jättegoda just nu, men vi har inte hört alla än.

Tror du att ni kommer få in ännu fler anmälningar?

– Ja, det kan jag tänka mig, det tunnas väl ut så klart men det kan det nog mycket väl göra.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".