Avspärrning och polisbil. Foto: Helmuth Petersson
Arkivfoto: Helmuth Petersson
P4 Kalmar avslöjar

Mördade mannen fick kroppsdel avskuren

Ska ha blivit stympad
1:32 min

Den mördade mannen har stympats, enligt uppgifter till P4 Kalmar. I dag omhäktades tre personer misstänkta för mordet i centrala Kalmar i november.

– Den här mannen, målsägaren som nu är avliden, har utsatts för kraftigt våld, säger Åsa Adolfsson, vice chefsåklagare.

Enligt flera källor till P4 Kalmar har mannen fått en kroppsdel avskuren i samband med mordet, men det vill Åsa Adolfsson inte uttala sig om.

Vad som ligger bakom mordet och om den här stympningen har något med motivet att göra är än så länge oklart.

I dag hölls omhäktningsförhandlingar med två av de misstänkta. Den tredje, en man i 35-årsåldern, har gått med på förlängd häktningstid utan ny häktningsförhandling.

Den misstänkta kvinnan berättade nu att hon endast har varit vittne till mordet och att hon inte har begått något brott. Hon har istället bara befunnit sig i lägenheten och där blivit vittne till en fruktansvärd händelse, sa kvinnan genom sin försvarare.

Tingsrätten beslutade trots det att kvinnan ska vara fortsatt häktad.

De andra två misstänkta nekar till brott. Åklagare Åsa Adolfsson menar att de tre har begått mordet tillsammans:

– De här personerna har varit på brottsplatsen och ett mord har skett på brottsplatsen. Det finns vissa uppgifter, till exempel blodförekomst som gör att man kan visa att de har varit på brottsplatsen och också då bli starkt misstänkta för att ha varit delaktiga.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".