Jalila Daoudi, Ann-Marie Fagerström och Thomas Gustafson
Företagaren Jalila Daoudi, kommunalrådet Ann-Marie Fagerström (S) och Företagarna Emmabodas ordförande Thomas Gustafson. Foto: Fredrik Jarl/Sveriges Radio

Biljettkrångel väcker protester i Emmaboda

Försöker hjälpa kunderna ändå
4:06 min

Jalila Daoudi driver The Pantry i Emmaboda stationshus och upplever att hon får jobba åt SJ, eftersom biljettsystemet inte fungerar.

På järnvägsstationen i Emmaboda har SJ tagit bort sin automat för uthämtning av biljetter. Dessutom fungerar KLT:s maskin bristfälligt, enligt flera personer som använder den. 

Frågan och supporten har istället hamnat hos Jalila Daoudi som driver en verksamhet i stationshuset.

– Man försöker hjälpa kunderna så gott man kan, berättar hon.

Hon har fört samtal med tågbolagen och till och med erbjudit sig att mot en avgift anställa en person som kan serva tågkunderna, men utan att få napp:

– Folk har dålig koll på att köpa biljetter på nätet och via telefoner. Vi får många frågor och det går ut över verksamheten och personalen, berättar hon.

Emmabodas kommunalråd Ann-Marie Fagerström (S) tänker nu protestera mot att biljettförsäljningen fungerat dåligt:

– Det är oerhört viktigt att vi agerar direkt. Jag har redan haft det uppe med kommunledningen. Vi kommer att skrika högt och komma in med skrivningar. Det här måste vara oerhört viktigt för trafiken.

Även Företagarna reagerar:

– Det blir svårt om man hamnar i en skarv mellan månader där man inte köpt en biljett och att man inte kommer hem, säger Thomas Gustafson som är ordförande för Företagarna Emmaboda.

– Det är förstås inte bra för företagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".