Kniv. Foto: Polisen
Den här kniven ska ha använts vid överfallet. Foto: Polisen

Offer för mordförsök åtalas för knivattack

1:09 min

Nu åtalas den man som skadades i samband med mordet och mordförsöken på juldagen i Västervik. Drygt en vecka senare var han själv inblandad försök till grov misshandel alternativt förberedelse till grov misshandel. 

Utredningen visar att han var ute efter hämnd – men att en okänd man kom i vägen. 

Det var några dagar efter nyår som den nu åtalade mannen besökte den plats där hans vän hade blivit mördad och han själv skadad under juldagen. Efter det blev han mycket upprörd och ledsen.

I förhör har ett vittne berättat hur han senare skrek att "jag ska döda alla" "jag ska döda dem". Vittnet uppfattade det som att mannen syftade på dem som är misstänkta för mordet på hans vän.

Mannen som befann sig hemma hos ett av vittnena rotade fram en kniv som han tog med sig. Han var då mycket berusad. Mannen har själv berättat i förhör att han då var på väg för att skada en av de som han uppfattade som inblandad i mordet på hans vän under juldagen.

Men han kom aldrig så långt – istället attackerade han en för honom okänd man. Enligt mannen som blev attackerad kom den misstänkte mannen fram till honom och högg mot honom två gånger.

Den misstänkte har erkänt att han gått emot mannen med kniven – men säger att han inte huggit mot honom. Han menar också att han inte har begått något brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista