Kristina Hansson. Foto: Privat
Kristina Hansson. Foto: Privat

Fäktar-Kristina kan bli årets sportkomet

Kristina berättar om Junior-NM och framtidsdrömmar
2:02 min

18-åriga Kristina Hansson från Kalmar Fäktklubb har redan hunnit med några världscuper för juniorer. Nu har hon chansen att vinna P4 Kalmars kometpris. 

Kristina Hansson, 18, tränar och tävlar för Kalmar Fäktklubb men bor i Emmaboda. Efter bara fyra år som fäktare har hon hunnit med några junior-världscuper. I nordiska mästerskapet för juniorer tog hon dubbla medaljer. Brons individuellt och silver i lag. 

Vad är dina tankar om framtiden?

– Vi får se. Jag har börjat tänka på det nu när det börjat gå bättre. Men det känns ändå konstigt att tänka sig själv i ett OS liksom, säger Kristina Hansson. 

Trots framgångar och tävlingar som tar Kristina till alla möjliga platser i världen har hennes pappa svårt att tänka sig att hans dotter är så duktig i en sport.

– Jag förstår honom, det känns roligt. Jag hade aldrig trott det själv men det är klart att man vänjer sig, säger Kristina Hansson. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".