Cityköket och Helen Radovic. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Cityköket läggs ner – trots allt

1:16 min

Sibylla-kiosken Cityköket på torget i Nybro kommer att läggas ner – trots allt. Ägaren Helen Radovic får inte gehör för sin idé med drive-through och nu ger hon upp.

– Det var ingen korvkiosk jag tänkte bygga här, utan en modern fast food-restuarang, säger Helen Radovic.

För bara några veckor sedan berättade Helen Radovic om planerna i P4 Kalmar. Då var hon beredd att satsa tre miljoner kronor, efter att hon upplevde att Nybro kommun gett henne nytt hopp om att få stanna kvar.

Men erbjudandet om att bara stanna ett år i taget och sedan omförhandla nya avtal gör att hon nu lägger ner helt.

Inga nya varor är beställda och Sibylla Cityköket på torget kommer att stänga innan mitten av februari. I sommar ska byggnaden rivas.

Nybro kommun har detaljplanerat för fler parkeringsplatser där restaurangen nu står, men Helen Radovic upprepar sin kritik om att de egentligen inte behövs i nuläget:

– Vi svälter vid torget i Nybro i dag. Du har två kaféer som lägger ner, butiker som läggs ner, lokaler som säljs. De butiker som finns kvar kommer att få det tufft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista