Västervik tar skott framför Vimmerbys kasse. Foto: Patrik Wirengård/SR
Västervik klättrar upp på en andraplats i tabellen. Foto: Patrik Wirengård/SR

Västervik höll för favorittrycket i derbyt

1:46 min

Vimmerby tog emot Västervik i ett hett derby i allettan. Lagen följdes åt i två perioder innan Västervik kunde göra 3-2 och sedan hålla undan och till slut vinna med 5-2.

Efter noll poäng på sju matcher kom Vimmerby till dagens hemmamatch i desperat behov av poäng. Västervik, på en tredjeplats i tabellen och 15 poäng var även de i behov av poäng, fast av en annan anledning. Västervik jagar Allsvenskan och Vimmerby i sin tur jagade en plats som betyder fortsatt kval. Västerviks assisterande tränare Ragnar Karlsson har målet för sig och laget klart.

Att sluta etta i den här serien, det är där vi siktar på att vara. Det finns inget annat just nu.

Västervik gjorde gjorde jobbet och höll undan emot Vimmerby och kunde vinna med 5-2. Det gick dock inte smärtfritt. Hemmalaget Vimmerby bjöd verkligen upp till kamp och var helt med i matchen i 40 minuter. 2-2 efter två perioder och allt skulle avgöras i tredje - och det var Västervik som gjorde det. 

Efter bara några sekunder in i tredje perioden var det Victor Öhman som gav Västervik ledningen med 3-2. Det tidiga målet var dock inget som Vimmerbys Jesper Kokkonen tyckte skulle påverka särskilt mycket.

Det var inte så tungt. Det var fortfarande 19 minuter kvar att spela och det kunde lika gärna stått 5-2 till oss efter 60 spelade minuter. 

Vimmerby lyckades aldrig kvittera och Västervik kunde göra ytterligare två mål inom de två sista minuterna på matchen och skrev slutresultatet till 5-2. 

I och med resultatet och tack vare att Huddinge besegrade Södertälje, klättrar Västervik upp på andra plats i tabellen. Vimmerby å andra sidan förblir alltjämt poänglösa och tabelljumbo efter åtta omgångar.

Nästa omgång för båda lagen spelas på Onsdag. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista