Craftstaden drog det längsta emot Lerum. Foto: Faton Pasho / SR
Craftstaden jublade säkerligen lika mycket efter dagens vinst emot Lerum. Foto: Faton Pasho / SR

Craftstaden Oskarshamn vann rysare emot Lerum

Craftstaden Oskarshamn jagar nytt allsvenskt kontrakt och är efter dagens vinst emot Lerum i innebandyallsvenskan ett steg närmare. Efter att ha satt avgörande 7-6 med tre minuter kvar, klättrar laget upp på åttonde plats.

Kalmarsund förlorade och Craftstaden vann. Lagen bytte således plats i tabellen och Oskarshamnslaget är på god väg att säkra sitt kontrakt i allsvenskan till nästa säsong. Idag besegrade man Lerum på hemmaplan med 7-6 - Lerum som efter dagens match enbart är två poäng före Craftstaden i tabellen.

Det var en genomgående jämn tillställning men det var Lerum som började matchen med att sätta press på Lerum då man gjorde både 1-0 och 2-0 inom loppet av matchens fem första minuter. Craftstaden vaknade sedan till liv och kunde innan första perioden var slut gå ikapp till 2-2.

I andra perioden var det hemmalaget som visade vägen och man vann perioden med 3-0 och man hade matchen i ett ganska bekvämt grepp. Lerum ville dock annat och kom ut i tredje som ett pånyttfött lag. 

Tredje perioden började med två snabba mål - ett för vardera lag, innan Lerum började sin upphämtning. Från 6-3 till 6-6 på tio minuter och det kändes som vilket lag som helst kunde vinna. Stor  matchhjälte blev Johan Sundkvist som med strax över tre minuter kvar hittade nätet och kunde säkra segern till sitt Craftstaden. 

Nästa match spelar laget på lördag då man möter topplaget Örebro. 


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista