Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Persisk kyckling. Foto: Annica Triberg
Foto: Annica Triberg

Recept: Persisk citronkyckling

En lättlagad rätt som sköter sig själv i ugnen. Servera gärna med det speciella saffransriset (se recept). Ali Mobaraki vill ha ”lagom mycket” citronsaft på kycklingen, du bestämmer själv hur mycket frisk syra du vill ha.

Till 4-6 personer.

Du behöver:

1 stor kyckling, delad i mindre bitar

5-6 potatisar i bitar

grillkrydda

citronpeppar

1 citron, pressad saft

olivolja

Värm ugnen till 220°.

Lägg kycklingdelar och potatis i en långpanna och krydda rikligt med grillkrydda och citronpeppar. Med citronpeppar behöver du inget extra salt. Pressa över citron efter smak. Ringla över lite olja och ställ formen ugnen i cirka en timme, tills kycklingen är genomstekt och köttsaften är helt genomskinlig.

Servera gärna med saffransris.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".