Mordet i Midgård. Den misstänkte mördaren med maskerat ansike.
Den misstänkte mördaren ska ha utnyttjat en kvinna som mordoffret älskade. Foto: Polisen/Sveriges Radio
Mordet i Midgård i Västervik

Midgårdsmordet tas upp i hovrätten

I dag inleds rättegången i Göta hovrätt mot två män som misstänks ha mördat en 34-årig man i stadsdelen Midgård i Västervik 2014 – i den del som handlar om mordet.

Rättegången har tidigare handlat om misstänkt människosmuggling och våldtäkt.

Kalmar tingsrätt dömde den ene av männen till livstids fängelse medan den andre friades helt. Inför hovrättsförhandlingarna har polisen gjort tester med en pistol av samma typ som de tror användes vid mordet.

Den ene mannen misstänks ha använt pistolen som tillhygge och slagit offret med efter att han sköts ihjäl. Vid testet slog en polis med pistolen på samma sätt som man tror den misstänkte gjort och fick då samma typ av märke på handen som den misstänkte skulle ha haft efter händelsen – något som enligt åklagare Thomas Hagman binder den misstänkte vid mordplatsen ytterligare.

Enligt Thomas Hagman har polisen inte kunnat få fram ytterligare bevisning mot den man som friades från misstankar i tingsrätten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista