Arbetssökande Carmen i speeddejting med Maria på Alphace, på jobbmässan Rekrytera Mera.
Arbetssökande Carmen i speeddejting med Maria på Alphace, på jobbmässan Rekrytera Mera. Foto: Peter Bressler/Sveriges Radio

Jobbsugna dejtade arbetsgivare

0:32 min

Just nu finns 1 900 jobb lediga i sex kommuner och privata företag i södra delen av Kalmar län. Intresset för att få ett av dem var stort i dag, när det var jobbmässa i Kalmarsalen. 

Det var många (bland andra statsminister Stefan Löfven) som hade tagit sig till Kalmar och Kalmarsalen i dag för att prata med potentiella arbetsgivare, knyta kontakter och förhoppningsvis också landa ett jobb. 

Jobbmässan Rekrytera Mera, som höll hus där, är ett privat initiativ. En av de som står bakom det är Dennis Åström, som anser att det är viktigt att få mötas på det här sättet.

– Det finns ett stort behov av att få träffa arbetsgivare när man söker ett jobb. Det är svårt att få till ett möte helt enkelt.

Hur ska det här mötet gå till här? Ni är ute efter speeddejting?

– Vi erbjuder fortfarande den här mötesplatsen. Du får träffa folk som rekryterar tjänster, och det är det som är det viktiga. De är inte här för att marknadsföra sig. De har faktiska jobb att erbjuda.

– Tanken är att vi skapar den här kontakten och du överlämnar ditt CV. Utställaren kanske bockar av att du var en jätteintressant person – dig går vi vidare med i ett längre skede.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista