Västervik IK glada efter mål. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio
Västervik vann enkelt mot Hudiksvall i Allettan i ishockey med 5-2. Foto: Patrik Wirengård/Sveriges Radio

Västerviks IK vann mot Hudiksvall efter rivstart

Robin Byström, VIK "Vi kom ut flygande"
1:32 min

Västerviks IK ångar på i allettan i ishockey och slog i kväll Hudiksvall med 5-2 på hemmais och hänger på i tabelltoppen. För Vimmerby HC blev det den nionde raka förlusten när laget föll knappt borta mot Huddinge.

Västerviks IK radade upp chanser i inledningen av matchen och de första tio minuterna var en styrkedemonstration från Västervik som skapade chans på chans. Efter en trippel chanser med Oscar Drugges ribbskott som närmsta målkänning var det därför logiskt när Joakim Thelin satte 1-0 efter knappa fyra minuter.

Knappt tre minuter senare var det dags för 2-0 när VIK:s förstakedja stal pucken av generösa gäster från Hudik, efter klapp-klapp spel hamnade pucken till sist hos Joacim Hedblad som väntade in i det sista innan han retfullt sprätte upp pucken bakom gästernas målvakt Johan Kallio.

Västervik fortsatte att styra och ställa i hela den första perioden även om lagets anfallsattacker svalnade en aningen i periodens slutskede.

Joacim Hedblad gjorde sedan andra periodens enda mål när han vid en avvaktande utvisning, på ett direktskott, skickade in 3-0.

Därefter blev det inga fler mål i en period som blev stökig i slutskedet när till och med Joacim Hedblad och Victor Öhman, vanligtvis rätt skötsamma gossar, åkte ut efter varsitt gruff.

I den tredje perioden fyllde Västervik på med 4-0 efter bara tretton sekunder. I ungefär samma veva slutade VIK att spela och tyckte segern var i säkert förvar som det kändes.

Hemmatränaren Mattias Karlin försökte skaka liv i sina spelare men trots en timeout gavs Hudiksvall chansen att två gånger om reducera, fram till 4-2.

Västervik redde ändå rätt säkert ut den lilla dramatik som den svaga sista perioden ändå gav matchen och är fortsatt obesegrade på hemmais i Allettan. Siste målskytt blev Eric Backman som gjorde 5-2 i tom bur.

I och med segern ligger VIK kvar på andra plats i serien.

Målen:

1-0 (3.34) Joakim Thelin

2-0 (6.21) Joacim Hedblad

3-0 (25.14) Joacim Hedblad

4-0 (40.13) Sebastian Bengtsson

4-1 (45.20) Emil  Broed

4-2 (47.12) Linus Wernersson-Libäck

5-2 (48.16) Eric Backman, i tom bur

Publik: 825

Vimmerbys nionde förlust borta mot Huddinge blev knapp, 1-2. Pelle Ström blev ende målskytt denna kväll för Vimmerby. Laget hade 1-1 inför den tredje perioden men till slut blev det alltså en ny tung allettanförlust.

Nästa match för Västervik är på lördag, borta mot Troja/Ljungby och för Vimmerby väntar Södertälje SK på bortais.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".