IK Oskarshamn. Foto/montage: Sveriges Radio
Foto/montage: Sveriges Radio

Förutsättningarna inför Sundsvall-IKO

IK Oskarshamn spelar i kväll borta mot Sundsvall som ligger sist i tabellen men som lyckats bra mot just IKO under säsongen.

Det skiljer 30 poäng och 10 tabellplaceringar mellan IK Oskarshamn och IF Sundsvall inför kvällens match i ishockeyallsvenskan. Trots den stora skillanden i resultat under säsongen väntar en tuff uppgift för IKO.

Sundsvall har vunnit två av de tre tidigare mötena med Oskarshamn och vann senast borta mot svårspelade Pantern.

Sundsvall har 18 poäng upp till Timrå ovanför kvalstrecket men har i många matcher visat att det finns kvalitet i laget och de flesta lag får åka långt för att komma till Sundsvall. IKO är redo för en tuff fight i kväll:

– Sundsvall borta är en tuff rackare. Om vi enkelt beskriver vad som krävs av oss handlar det om en effektiv offensiv och en tight defensiv, för att ha chans på segern, säger tränare Fredrik Söderström på IKO:s hemsida.

– Viktigt att vi har spelare med insikt om utmaningens karaktär. Det krävs stenhårt arbete, skärpa och beslutsamhet. Känslan i gruppen är god, vi ser med tillförsikt fram emot den här matchen.

Bussen från Oskarshamn rullade iväg redan i går och Joakim Hagelin fanns inte med. Han är skadad precis som målvakten Dan Bakala som var tänkt att göra comeback till torsdagens match.

Hans återkomst dröjer och klubbledningen har agerat som säkerhet om Erik Källgren skulle bli sjuk eller skadad för Ludvig Engsund behöver fokusera på spel i Västervik.

21-årige Mattias Pettersson har lånats in från div1-laget Lindlöven från Lindesberg. Han är urspungligen från Halmstad och har också vaktat målet i Mörrum. Den här säsongen har han haft högst räddningsprocent av alla målvakter både i grundserien och vårserien av divison 1 västra.

Han finns omklädd i kväll och vid måndagens match hemma mot Leksand. Till lördagens hemmamatch mot Mora finns han inte med då Lindlöven spelar samtidigt.

Matchen mellan Sundsvall - Oskarshamn startar i kväll 19.00 och sänds i allsvenskt hockeyextra via sverigesradio.se/kalmar eller i appen SR Play.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista