Presentkort. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio
Det gemensamma presentkortet i Kalmar har sålt över förväntan. Foto: Viktor Blomberg/Sveriges Radio

Succéstart för nytt presentkort i Kalmar

19 000 presentkort sålda
0:29 min

För drygt ett år sedan lanserades ett gemensamt presentkort i Kalmar. Nu har det sålt för nästan nio miljoner, dubbelt så mycket som handlarna hoppats på.

Kortet lanserades av flera handlare den 13 december 2014 och fram till den 1 januari 2016 hade det sålts för nästan nio miljoner kronor, fördelat på närmare 19 000 presentkort. Det är dubbelt så mycket som handlarna hade hoppats på, enligt Björn Mortensen, vd på Kalmar City.

– Leverantören sa tre miljoner första året, vi trodde på fyra och en halv och då stack vi ut hakan. Så blev det nästan nio, det är ju galet.

En förklaring till att det sålt bra är enligt Mortensen att många företag och organisationer hakat på idén och köpt presentkort.

Hur blir försäljningen år två?

– Oj... nu vet ju alla om det, för ett år sen visste inte alla, så det är klart att jag tror att det kommer öka. Det är väldigt roligt om den lokala shoppingvalutan kan växa. Men några siffror får du inte av mig, jag kommer bara ha fel.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".