Albin Gustafsson. Foto: Privat
Albin Gustafsson. Foto: Privat

Albin från Oskarshamn reser världen runt för På Spåret

Berättar om staden som blev en oväntad överraskning
3:57 min

Albin Gustafsson, ursprungligen från Oskarshamn, filmar videoinslagen till SVT-programmet På Spåret. Via jobbet får han se städer över hela världen.

– Det är jätteroligt. Det bästa är nog att man får uppleva så många olika städer och bara får godbitarna, säger Albin Gustafsson.

– Man upplever bara de mest sevärda sakerna. Man ser en stad på en dag, men då känns det som att man har varit där en vecka. Man har sett allt, upplevt allt och käkat maten som är speciell för just den staden.

Albin Gustafsson åker mest runt i Europa och filmar med videoinslagen från de olika platserna.

– Jag hade jobbat med SVT i ett och ett halvt år och plötsligt ringer telefonen och så undrar SVT om jag ville åka ut med På Spåret. Det är självklart att jag ville det!

Albin Gustafsson passar på att fotografera privat också, samtidigt som han jobbar.

– När man är ute så här och ser så många städer på så kort tid, så rinner alla minnen ihop och blir som en enda superstad. Man tror att man såg en fontän vid en viss kyrka, men sedan inser man att fontänen låg på andra sidan jordklotet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".