Tjejer på en gata under en kväll. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Arkivfoto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Stort intresse för ny nattvandring i Oskarshamn

1:21 min

Igår kväll startade Dennis Svaleng från Oskarshamn sin egen nattvandring på stan. Han tog tag i det hela i torsdags efter att ha läst om att en tonårsflicka blivit sexuellt ofredad.

Det började med en Facebookgrupp där han fick tag på fler som ville vara med och han har tagit kontakt med den nationella stiftelsen nattvandring.nu som de bland annat ska få låna jackor ifrån. Där kommer Oskarshamnsgruppen dessutom få en egen hemsida där de kan gå ut med ett nummer som man kan ringa om man vill ha sällskap hem.

Och de var ute redan igår mellan 20.00 och midnatt ungefär. Och ikväll ska de ut igen, de kommer de att samlas 22.00 och vara ute några timmar längre.

- Vi började lite väl tidigt kanske men det gick absolut bra. Folk hade sett oss vara ute och många tycker det är bra att vi var så snabba med att komma igång, säger Dennis Svaleng.

Drygt 20 personer i olika åldrar kom för att vara med den första vandringen och ju fler som vill vara med desto oftare kan de vara ute på stan på nätterna, säger Dennis Svaleng till P4 Kalmar.

- Jag tyckte det var lite onödigt att bara sitta och skriva en massa saker på nätet om att det händer en massa, och ingen gör någonting åt det.

Sedan tidigare finns nattvandring i Oskarshamn, som är organiserad genom kommunen och flera företag och föreningar som sponsrar verksamheten. Men de brukar främst ge sig ut vid särskilda evenemang som under Valborg och på skolavslutningen.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista