FBC Kalmarsund möter Östra SK Jönköping i Kalmar Sporthall. Foto: Viola Lindberg/Sveriges Radio.
FBC Kalmarsund tog tre synnerligen viktiga poäng. Foto: Viola Lindberg/Sveriges Radio.

FBC Kalmarsund krossade Lerum

William Larsson & Magnus Gustafsson i FBC Kalmarsund
1:33 min

FBC Kalmarsund lyckades skaka av sig storförlusten senast och vann enkelt med 9-4 (2-1, 5-2, 2-1) över FBC Lerum under lördagseftermiddagen. 

Senast det begav sig blev det storstryk med 3-12 för FBC Kalmarsund som nu tycktes ha bestämt sig för att visa att laget är bättre än så. Hemmalaget rivstartade nämligen och ledningen kunde varit större än 1-0 efter de första minuterna. Därefter utjämnade Lerum spelet och kvitterade. Innan den första perioden var slut hade William Larsson gett hemmalaget ledningen åter efter ett läckert frislag.

Under period nummer två befann sig FBC Kalmarsund nästan uteslutande på offensiv planhalva och kunde gå ifrån 3-2 till 7-3. Hemmalaget tog helt enkelt tillvara på att Lerum vek ner sig när deras Tony Bromé satt av tio minuter på botbänken efter ett bråk. 

- Det var ju klumpigt gjort av honom och det är klart att det är en bidragande faktor men med den inställningen vi visar så tror jag att vi hade löst uppgiften ändå, säger William Larsson. 

Chansen fanns för Lerum att påbörja en upphämtning i spel i numerärt överläge men istället satte hemmalaget 8-3 och spiken i kistan. 
Ännu en gång ett drömmål från William Larssons klubba efter bra samarbete med Johan Wittberg.

- Det är väl alltid skönt att få visa något extra men det är också skönt att få skitmålen som vi får, säger William Larsson.

Tränaren Magnus Gustafsson var även han väldigt nöjd och lättad efter storsegern.

- Snacka om att det var ett läge då vi ville ha tre poäng nu när Göteborg bakom oss vann stort, det är otroligt skönt.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".