Polisbil med sirener. Foto: Christine Holmberg.
Brand i Qstar i Trekanten. Foto: Christine Holmberg.

Larm om brand på bensinstation

"Jag blev tillsagd av polisen att gå in..."
1:22 min

Sent på lördagskvällen kom larmet om en brand på bensinstationen Qstar i Trekanten väster om Kalmar. Branden kunde släckas efter cirka en timme. 

Larmet kom strax före elva på lördagskvällen. SOS Alarm skickade brandbilar från Kalmar, Nybro, Voxtorp och en specialenhet från Tvärskog till Trekanten.

Det brann i en verkstadsdel och eftersom det finns acetylenflaskor i verkstaden slog räddningstjänsten larm om explosionsrisk.

– Jag kunde se från där jag stod att det rök från byggnaden och en massa polisbilar och brandbilar. Sen blev jag tillsagd av polisen att gå in och hålla mig inne, säger Christine Holmberg som bor 100 meter ifrån bensinstationen. 

Inledningsvis var det kraftig rökutveckling och de boende i Trekanten uppmanades att hålla sig inomhus och stänga dörrar och fönster. 

– Det  var en bil som brann på en billift. Den är släckt nu, säger Juha Vierola, styrkeledare på räddningstjänsten i Kalmar vid midnatt. 

Han säger att allmänheten inte längre behöver hålla sig inomhus.

– Nu håller vi på att lokalisera acetylenflaskorna med värmekamera så det finns fortfarande en viss explosionsrisk, säger Juha Vierola.

Polisen har spärrat av ett stort område runt bensinstationen och kommer behålla det några timmar.

Varför branden startade är oklart. Det finns inga uppgifter om att någon människa kommit till skada.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".