Kalmar FF:s sjukgymnast Kjell Svensson och spelaren Emin Nouri. Foto: Patric Söderström/Scanpix
Arkivfoto: Patric Söderström/Scanpix

Säsongens första match slutade med förlust för Kalmar FF

1:37 min

Kalmar FFs första match för säsongen slutade med förlust mot Örebro med 1-0 i Portugal. Kalle Holmberg blev matchhjälte för Örebro när han satte matchens enda mål. 

Kalmar FF spelade under söndagen sin första match för säsongen och man inledde med att förlora mot Örebro med 1-0 i Portugal. Kalmar började dock matchen bäst och hade en del fina kombinationer speciellt från högerkanten där Svante Ingelsson och Emin Nouri huserade.

Det var en lugn inledning på matchen där Kalmar kändes som det bättre laget de första tjugo minuterna. Sedan jämnade spelet ut sig en aning och Örebro tilläts att komma till avslut framför Olle Söderberg i Kalmars mål. 

I mitten av första halvlek blev det full kalabalik på planen. Emin Nouri hade sekvensen innan fått en tryckare från Kalle Holmberg och gav igen direkt efteråt. Holmberg blev liggandes på planen och många Örebrospelare blev vansinniga och sprang på Nouri.

Efter en del gruff och knuff så slutade det hela med att Emin Nouri fick ett gult kort för förseelsen och utbytt minuten efter av tränare Peter Swärdh i Kalmar FF. 

Spelet lugnade ner sig och Örebro började skapa vassa lägen framåt. Nordin Gerzic och Martin Broberg fick båda chansen att göra säsongens första mål men istället blev det Kalle Holmberg som tryckte dit den och 1-0 till Örebro. Holmberg fick en djupledspassning och kom alldeles fri mot Olle Söderberg i Kalmarmålet, han rundade Söderberg och kunde enkelt ge Örebro ledningen i matchen.

I den andra halvleken gjorde lagen en del byten. Provspelande Marko Biskupovic fick 25 minuter av Peter Swärdh när han ersatte Markus Thorbjörnsson.

Nyförvärvet Lumala Abdu bytte in redan vid halvlek och var stundtals en frisk fläkt framåt men det hjälpte föga. Kalmar förlorade säsongens första match mot Örebro med 1-0 trots att Marcus Antonsson, Filip Sachpekidis och Jonatan Ring försökte kvittera i slutminuterna. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista