Zlatan Ibrahimovic. Foto: Björn Lindgren/TT
Zlatan Ibrahimovic. Foto: Björn Lindgren/TT

Zlatan till Öland i sommar?

3:28 min

Zlatan Ibrahimovic kan vara på väg till Öland. När fotbollslandslaget ska ladda för sommarens EM-slutspel, är Skansen på Öland en av två som konkurrerar om att få stå som värd för träningslägret.

– Det är klart att det är en ära att vara utvald som en av kandidaterna. Vi har haft lag som laddat hos oss tidigare så detta jobbar vi mycket för, säger Fredrik Norén som är hotelldirektör på Skansen i Färjestaden.

EM i Frankrike börjar den 10 juni. Veckorna före mästerskapet kommer det svenska fotbollslandslaget att vara på träningsläger. Hotell Skansen är ett av två alternativ som återstår innan Svenska Fotbollförbundet bestämmer sig.

– En delegation från fotbollförbundet med bland annat players manager Marcus Allbäck kom på besök till oss. Tack vare vårt samarbete med Destination Kalmar blev det så, säger en smickrad Fredrik Norén.

Beskedet om var träningslägret ska ske kommer under februari. Om Skansen får uppdraget, skulle det locka enorm uppmärksamhet. Landslaget behöver hela anläggningen till sitt förfogande. Dessutom väntas journalister och supportrar från hela Europa.

– Vi kommer att behöva spärra av lite grann runt hotellet. Laget vill vara i fred. Zlatan drar mycket, hade det inte varit för honom skulle inte trycket från media varit så stort, berättar Fredrik Norén.

Om landslaget kommer till Öland, är tanken att träningarna ska ske på Guldfågeln Arena i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista