Siri Bernhardsson. Foto: Fredrik Jarl/Sveriges Radio
Siri Bernhardsson med P4 Kalmars Fredrik Jarl och hunden Donna. Foto: Fredrik Jarl/Sveriges Radio

Målat glas säljs till stöd för kvinnojouren

3:26 min

Siri Bernhardsson från Kalmar reagerade på hur kvinnor ofredades på Larmtorget på nyårsnatten. Då började hon måla och sälja glas till stöd för kvinnojouren.

Siri Bernhardsson har i hela sitt liv känt en stark drivkraft att hjälpa andra men inte vetat i vilken form. När hon hörde om att kvinnor utsatts för sexuellt ofredande på Larmtorget i Kalmar förstod hon vad hon behövde göra. 

Det blev startskottet som i dag dragit in över 3 000 kronor och som går ut på att Siri målar glas i valfritt motiv och säljer det till privatpersoner. 7 kronor tar hon för glaskostnaden men resterande 73 kronor går oavkortat till kvinnojouren i Kalmar och de kvinnor som blir utsatta för våld. 

– Jag kände att jag ville göra någonting och hjälpa till och bidra. Och då tänkte jag att jag kan ju använda mina glas till det, säger Siri Bernhardsson.

Hur många har hört av sig?

– Oj det är jättemånga och det har varit ett mycket större intresse än vad jag trodde.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista