Ishockeypublik i Oskarshamn
2612 såg IKO förlora mot Leksand. Foto: Janne Rindstig SR

IK Oskarshamn jagade förgäves mot Leksand

2:31 min

IK Oskarshamn avslutade mycket starkt mot Leksand men det hjälpte inte. Matchen slutade 2-3 efter en svag start av hemmalaget. 

I två perioder var IK Oskarshamn steget efter Leksand och ställningen inför slutperioden var 0-3. Hemmaspelarna såg inte ut att ha den rätta aggresiviteten och skärpan. De chanser som hemmalaget skapade blev inte till mål och gästerna såg ut att var numret vassare.

– 0-3 efter två perioder på hemmaplan är bedrövligt, inget stämde så långt sa en besviken Viktor Löfstedt efter matchen.

– Vi var inte riktigt redo från start vilket gjorde att Leksand ägde första halvan av matchen sa tränare Fredrik Söderström.

– Vi var lite arroganta i sättet att spela pucken under första halvan men det blev en fascinerande tredje period där jag är imponerad av grabbarnas attityd.

Det blev en scenförändring i slutperidoen där Oskarshamn mer eller mindre spelade ut Leksand. 

Viktor Löfstedts reducering efter drygt 5 minuter blev en extra injektion för hemmaspelarna.

– Vi fick ett bra läge efter det målet och vi ägde hela den perioden samtidigt som dom såg trötta ut.

– Det är länge sedan jag var med om ett lag som så fullständigt spelar ut ett annat lag  som vi gjorde i tredje perioden. Det var ett monumentalt tryck sa Fredrik Söderström. 

– Det var stressigt i vårt bås i sista perioden och vi kom undan med blotta förskräckelsen sa Leksands ena målskytt Lukas Eriksson.

Hemmalaget radade upp bra målchanser och vann skotten med 17-3 men det dröjde till bara 56 sekunder återstod innan 2-3 kom. Försöken att sedan få till en kvittering resulterade inte.

Trots förlusten ligger IKO kvar på fjärde plats och med samma poäng som trean Karlskoga men avståndet till lagom bakom krympte.

Före kommande landslagsuppehåll väntar två bortamatcher mot Asplöven och Björklöven för IKO. Sedan väntar den dramatiska upplösningen av ishockeyallsvenskan 2015/16 med kampen om slutspelsplatser.

Oskarshamn-Leksand 2-3((0-2, 0-1, 2-0))
Första perioden: 0-1 (7.12) Anton Karlsson (Johan Porsberger), 0-2 (16.44) Lukas Ericsson (Brock Montpetit, Tommi Paakkolanvaara) spel fem mot fyra.
Andra perioden: 0-3 (9.22) Brock Montpetit (Martin Karlsson, Tommi Paakkolanvaara).
Tredje perioden: 1-3 (5.25) Victor Löfstedt (Oscar Engsund, Emil Kristensen Löjborg) spel fem mot fyra, 2-3 (19.04) Pontus Widerström (Emil Kristensen Löjborg, Cameron Burt).
Skott: 40-24 (14-14, 9-7, 17-3).
Utv, Oskarshamn: 2x2. Leksand: 4x2.
Domare: Robin Karlsson, Alvesta.
Publik: 2 612.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista