Bo Frank, Harald Hjalmarsson, Johan Persson, Anneli Sjöstedt. Foto: Sveriges Radio
Bo Frank, Harald Hjalmarsson, Johan Persson, Anneli Sjöstedt. Foto: Sveriges Radio

7 citat om snabbtågens sträckning

0:49 min

Förhoppning i Västervik. Besvikelse i södra delen av Kalmar län. Utredarnas förslag till sträckning för de planerade höghastighetstågen möter blandade reaktioner.

"Det här omöjliggör en nedläggning av Tjustbanan."

"Som Kalmar länsbo och smålänning är jag besviken och förvånad över beskedet som stoppar sydöstra Sverige i en djupare infrastrukturskugga."

"Det krävs helt enkelt ett sydostpaket för att kompensera dagens beslut. Vi kan inte fortsätta att vara en vit fläck när det gäller statlig infrastruktur."

"Det är inget Sverigebygge. Först i eftermiddag när jag hörde HG Wessberg på radio fattade jag hur illa det var ställt. Han trodde på fullt allvar att folk från Växjö och sydöstra Sverige skall ta sig till Värnamo för att åka norrut eller söderut!? Trams."

"Man borde ta tag i det underhåll som fattas nu – och sen börja prata om en höghastighetsbana."

"Jag är väldigt förvånad, och lite chockad över att man tar det här beslutet. Det är väl det billigaste, det är väl pengarna som styr, gissar jag."

"Det här är inte bra för södra Kalmar län. Vi hade hoppats på Växjö som vi upplever är ett bra tillväxtområde. Värnamo är längre bort och det innebär att det är bekymmer."

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista