Nanne Bergstrand. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio
Nanne Bergstrand. Foto: Nick Näslund/Sveriges Radio

Nanne Bergstrand ger ut biografi

0:24 min

Den förre Kalmar FF-tränaren Nanne Bergstrand, numera i Hammarby, kommer att ge ut en självbiografi i höst. Boken skrivs tillsammans med Benny Haag.

I boken kommer Nanne Bergstrand att berätta om sin tränarkarriär, men även dela med sig av tankar om både fotbolls- och livsfilosofi. Idén föddes när Hans-Olov Öberg, chef på Kalla Kulor förlag och skribent på Hammarbys hemsida, började intressera sig för föreningens nye tränare.

– Nanne är en väldigt stor personlighet, hade han inte varit tränare kunde han ha varit storföretagare eller en väldigt lyckosam präst. Han tänker och tar ut riktningen och får med sig folk dit, säger Öberg till P4 Kalmar och berättar mer om varför en bok om Bergstrand skulle vara intressant:

– Det här säger jag inte främst som bajare utan som fotbollsintresserad i allmänhet; han är intellektuellt sett en oerhört imponerande person. Han har idéer om livet i stort, inte bara fotbollen.

Förlagschefen Öberg tog kontakt med Nanne Bergstrand och presenterade sedan idén om en biografi för skådespelaren och författaren Benny Haag, som nappade på förslaget och kommer skriva boken ihop med Bergstrand.

De två har träffats och börjat på boken, som kommer att släppas i höst. Hans-Olov Öberg kan inte avslöja några detaljer om innehållet redan nu, men tror att boken kan sälja bra – även utanför Hammarbykretsar.

– Om jag får gissa tror jag att vi kommer sälja 40 procent av upplagan i Kalmar, 40 i Bajenland och 20 i resten av landet till folk som är intresserade av en tränare som kan prata om annat än bara fotboll.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista