Bengt-Åke Petersson. Foto: David Baujard/Sveriges Radio
Bengt-Åke Petersson. Foto: David Baujard/Sveriges Radio

Knivman gick till attack mot färdtjänstbuss

Bengt-Åke Petersson: "Han skrek och vevade med kniven"
1:18 min

När Bengt-Åke Petersson, som kör färdtjänst i Kalmar, hjälpte en passagerare in i bussen i måndags kom en okänd man fram beväpnad med en kniv.

Dramat utspelade sig på förmiddagen i måndags på Två bröders väg i Norrliden i Kalmar.

Bengt-Åke Petersson var då tillsammans med passageraren och hans två assistenter. En yngre man kom då emot dem med en stor kniv och rejält skärrad fick Bengt-Åke snabbt köra ifrån platsen:

– Hade jag inte fått igen bussdörren så snabbt som jag fick så hade han varit här inne och huggt, det är jag hundra procent säker på. Han stod utanför bussen och skrek och vevade med kniven, säger Bengt-Åke Petersson där han står i sin färdtjänstbuss och visar hur han snabbt stängde dörren framför mannen.

– Jag var tvungen att ringa polisen så att ingen annan blir attackerad, fortsätter han.

Nu ska Bengt-Åke Petersson polisanmäla händelsen. Polisen i Kalmar säger att det här är en mycket ovanlig händelse och ser inga likande fall. När de först fick larmet och ett signalement på knivmannen så söktes området vid Norrliden igenom men mannen gick inte att finna.

Chauffören har också i sin tur varit i kontakt med sin arbetsgivare men de säger att det i nuläget inte finns någon anledning att ändra i sina arbetsrutiner och att något sådant här inte hänt förut.

Bengt-Åke Petersson har varit chaufför i nästan 40 år, men han har aldrig tidigare varit med om något liknande i sin buss, berättar han.

– Jag blev väldigt paff och assistenterna som var med här i bussen blev också väldigt chockade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".