Spikmatta på vägbana. Foto: Patric Söderström/TT
Spikmattan och polisbilen på bilden har ingen koppling till artikeln. Foto: Patric Söderström/TT

Spikmatta fick stopp på biljakt utanför Nybro

1:11 min

En polispatrull ville kontrollera en bil vid Boda, men föraren vägrade stanna och försökte istället köra ifrån polisen. Efter tio minuters jakt fick polisen stopp på bilen.

Strax före 06.30 ville en polispatrull kontrollera en personbil vid Boda, men istället för att stanna körde föraren ifrån polisen.

– Polisen kör efter bilen längs väg 25, berättar Jimmy Modin som är informatör på polisen.

– Vi tar beslut att använda en spikmatta för att få stopp på bilen.

En tio minuter lång biljakt tog vid och i höjd med Nybro tog jakten slut efter att en annan polispatrull rullat ut en spikmatta över väg 25.

En man och en kvinna greps på platsen. Mannen misstänks för drograttfylleri, grov olovlig körning, framkallande för fara för annan, ringa narkotikabrott och för att inte ha stannat för polismans tecken. Den kvinnliga passageraren är misstänkt för ringa narkotikabrott och är medtagen för provtagning.

Under dagen visade det sig att mannen dessutom kunde knytas till ett inbrott i en industrilokal i Påryd första helgen i januari.

– Han är skäligen misstänkt för inbrottet, säger Ulf Juhlin på polisen i Kalmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista