En mjökko och mjök från arla.
Arvikbild.

Arlabonde riktar hård kritik mot ledningen

1:09 min

Arlabonden Kalle Petersson på Öland är både arg och besviken över ledningens beteende som uppdagas i Uppdrag gransknings program i SVT. 

På onsdagskvällen visades Uppdrag gransknings nya säsong där första avsnittet handlade om Arla. Bland annat ska den svenske vd:n Henri de Sauvage Nolting ha bjudit med sin fru för Arlaböndernas pengar till en resa i Paris, ledningen ska ha bjudit på golfutrustning, mat och alkohol för 4 500 kronor per person då en golftävling anordnades 2014 enligt Uppdrag gransknings uppgifter. 

Nu kommer kritik från bönderna som äger Arla. Kalle Petersson är mjölkbonde på Öland och tillhör Arla.

– Jag tycker det är svinaktigt beteende mot ägarna och uppdragsgivarna, säger Kalle Petersson.

– Men det värsta tycker jag är förra året då vi fick reda på att de delade ut 100 000 kronor i bonus per direktör och veckan efter sänktes mjölkpriset på oss.

Enligt Kalle Petersson är Arla det enda alternativet som finns för mjölkbönder och då borde det inte gå till såhär.

– När det går dåligt då är det tyst men när mjölkpriset går upp då slår de på trumman och tycker att de bidragit med någonting bra.

Under programmets gång använde Arla sociala medier för att bemöta kritiken och det är något som Kalle Petersson inte tycker är bra.

– Det är ett dåligt sätt att hantera frågan på. Kan man inte ta ett nederlag och erkänna att man gjort fel då ska man ju inte finnas kvar helt enkelt. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista