Arbete med att städa vid entrén pågår.
1 av 3
Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio
Bilen fick bärgas från platsen.
2 av 3
Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio
Olycka. Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio
3 av 3
Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio

Bil körde in i psykakutens entré i Kalmar

1:06 min

En man körde rakt in i psykiatriakutens entré i Kalmar med en bil vid lunchtid i dag. Sedan backade han med bilen och krockade med ett träd.

– Bilen var skadad, men det fanns inte så mycket vi kunde göra, så vi har lämnat platsen, berättar Juha Vierola på räddningstjänsten i Kalmar.

Dörrarna till huvudentrén vid psykautens mottagning i Kalmar är också helt krossade. Mannen ska först ha kört rakt i entrén, sedan backat tillbaka och till sist svängt upp och kolliderat mot ett träd.

Bilen är trasig i fronten och fraktas bort av bärgare.

När P4 Kalmars reporter var på plats strax efteråt arbetade man med att städa upp i entrén och lade delar av dörrarna i en skopa till en lastmaskin.

Mannen, som körde bilen, mådde varken bra fysiskt eller psykiskt konstaterar polisen.

– Föraren fanns här på platsen, han är på sjukvårdsinrättning just nu, berättar Håkan Markusson vid polisen i Kalmar.

Enligt dem kan en anledning till att mannen tog sin bil och körde rakt in i entrén ha varit att han ville hämta ut någon som befinner sig där inne. Det handlar om en man i dryga 60-årsåldern, som är bosatt i Kalmar kommun. 

Entrén till psykiatrins akutmottagning i Kalmar är alltid låst och försedd med metalldetektor. Innanför finns ytterligare dörrar som är låsta innan man kommer in på mottagningen. Ingen ska ha befunnit sig där i samband med händelsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista