Olycka. Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio
En bil rammade entrén vid lunchtid i går. Foto: Erika Norberg/Sveriges Radio

Bilkraschen slog ut metalldetektor på psykakuten

1:40 min

Efter olyckan vid psykiatrins akutmottagning i Kalmar hänvisas alla besökare till huvudentrén. Samtidigt jobbar Landstingsfastigheter med att lösa säkerheten.

I olyckan, där en man körde rakt in i entrén med en bil, förstördes bland annat en metalldetektor när dörren till akutmottagningen demolerades.

– Bågen demolerades så det vi jobbar med är hur vi ska hantera det fortsättningsvis, säger Florence Eddyson Hägg, som är psykiatridirektör vid landstinget i Kalmar län.

Dörren till psykiatrins akutmottagning i Kalmar var försedd med en metalldetektorbåge och innan man kommer in i korridorerna måste man ringa på, eftersom att alla dörrar i entrén är låsta.

Nu när bågen är borta, och de första dörrarna totalförstörda, kommer alla besökare att hänvisas till huvudentrén som vanligtvis bara är öppen dagtid. Men där finns ingen metalldetektor.

– Den delen kommer vi hantera även om inslussningen sker från annan ingång, säger Florence Eddyson Hägg.

Men hur kan hon inte riktigt svara på, landstinget kommer inte att ha någon vakt på plats utan det är något man arbetar med att lösa.

Landstingsfastigheter ska försöka bygga en ny entré till akutmottagningen så fort som möjligt. Men efter att ha sett bilder på den totalförstörda entrén konstaterar psykiatridirektören att det inte blir klart i rappet.

– Som jag har sett på bild i telefonen så löser vi det ju inte i en handvändning.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista