Anders Olsson. Foto: Anders Olsson.
Anders Olsson. Foto: Anders Olsson.

Schlager-Anders tippar lördagens deltävling

2:52 min

I morgon lördag är det dags för första deltävlingen av Melodifestivalen 2016. Anders "Schlager-Anders" Olsson tippar vilka som vinner och vilka som går till andra chansen.  

Går vidare:

1. Ace Wilder - Don't Worry

– Hon är med i år igen och jag tror att hon är en av dem som går till final. Jag har hört väldigt lite av låten så det är så svårt att sia utifrån det men hon är en känd person i de här sammanhangen och hon gick ju verkligen hem förra gången hon var med. 

2. Robin Bengtsson - Constellation Prize

– Jag har hört lite av hans låt och jag tycker att den var den låten som imponerade mest på mig. Jag vet inte varför men det var något som grep tar i mig där och han verkade lite speciell. 

Andra chansen:

1. Samir & Viktor - Bada Nakna

– Tramspellarna Samir och Viktor, de går väl minst till andra chansen, tyvärr.

2. Pernilla Andersson - Mitt Guld

– Hon var ju med 2011 med låten Desperados som det gick ganska bra för. Och nu är hon med igen och jag gillar henne, hon är bra. Hon är lugn, seriös och lite kontrasten till de här tramspellarna som jag nämnde tidigare. Det är lite stillsamt akustiskt som passar henne.


Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista