Peter Bryngelsson och Pink Floyd.
Peter Bryngelsson och Pink Floyd. Foto: Pressbild och AP/TT

Bryngelsson gör Pink Floyd i Kalmar

Peter Bryngelsson "Det handlar om konflikter på jobbet som slutar med ond bråd död..."
7:51 min

Psykedeliskt ljus med smältande kaviar, en uppblåsbar gris, en skrattburk och en mur. Det är ingredienserna när Peter Bryngelsson gör sin version av Pink Floyd nästa vecka på Byteatern.På torsdag den 11 februari kommer en föreställning om Pink Floyd till Byteatern i Kalmar.

Eftersom det är före detta Kalmarbon och gitarristen i Kalmarbandet RagnarökPeter Bryngelsson – som står bakom den så blir det en föreställning på kalmaritiska med gästartister från Kalmar.

Det är ingen covershow, utan en "berättarshow" om Pink Floyds historia, med en låt från varje skiva ungefär. Peter Bryngelsson, som spelar på en så kallad Monsterdobrogitarr, gör showen tillsammans med keyboardisten Lars Liljegren.

Byteatern i Kalmar ska bland annat Lise Larsen sjunga på en låt, Johan Bernander på en annan, flera musiker ansluter och konstnären Kåre Holgerson ska skapa psykedeliskt ljus med hjälp av matvaror, bland annat kaviar...

I reportaget berättar Peter Bryngelsson bland annat varför föreställningen heter "Vem är han den där Pink Floyd"? Det har att göra med den tid när Peter jobbade extra på Domus skivbutik i Kalmar, bland annat 1979 vilket var det år som Pink Floyds skiva The Wall kom ut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".