Alstermo applåderar publiken efter vinst. Foto: Mattias Nilsson/SR.
Alstermo besegrade under dagen Warta och klättrar i tabellen. Foto: Mattias Nilsson/SR.

Alstermo klättrar i Handbollsallsvenskan

Alstermo mötte under eftermiddagen Warta på bortaplan i Handbollsallsvenskan. En på förhand en jämn drabbning då lagen låg på samma poäng. Alstermo vann till slut med 31-26.

Tränare Andreas Stockenberg och hans Alstermo fortsätter att charma publik och motståndare i Handbollsallsvenskan. Idag mötte laget Warta på bortaplan i en oerhört viktig streck-match. Båda lagen hade inför matchen 15 poäng men Alstermo med bättre målskillnad och därmed precis ovanför kvalstrecket och före Warta. I och med vinsten skaffar laget sig lite andrum och klättrar upp på åttonde plats. 

Matchen var det Alstermo som kontrollerade rakt igenom. Laget startade matchen starkt och gick ifrån till 10-3 och satt efter det i förarsätet resten av matchen. Slutresultatet skrevs till 31-26 i Alstermos favör. 

Noterbart är att Daniel Steen med några minuter kvar av matchen fick bäras ut på bår efter smärtor i knä och huvud. Oklart i nuläget hur statusen på Steen är. 

Nästa match spelar Alstermo den 14:e Februari då man tar emot Varberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista