Blixthalka på vägarna – flera avåkningar

Flera trafikolyckor har skett under måndagsmorgonen. Enligt polisen är det mycket halt på vägarna i Kalmar län.

Under måndagsmorgonen har tre avåkningar rapporterats i Kalmar län. Vid klockan sex på morgonen körde an bil av länsväg 520 mellan Vissefjärda och Ljungbyholm, strax utanför Påryd. Enligt polisen klagade föraren på ryggsmärtor och en trolig orsak till olyckan var att det rådde blixthalka på platsen.

Senare under morgonen inträffade en singelolycka på väg 136 utanför Algutsrum på Öland då en bil körde av vägen. Skadeläget är oklart.

Det larmades även om en olycka på väg 504 mellan Torsås och Bergkvara. En förbipasserande hade sett en bil som stod vid sidan av vägen, men när räddningstjänsten kom dit fanns ingen person i närheten och ärendet ligger nu hos polisen.

Både räddningstjänst och polis har varnat för att det är mycket halt på länets vägar.

– Det är kolossalt halt, så fort man kommer ut på de mindre vägarna är det blankis, säger Magnus Lindahl på räddningstjänsten i Nybro, Emmaboda och Torsås.

Följ Sveriges Radios Trafikredaktion för senaste nytt om läget på vägarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista