Tindra Angarth och Kalle Toumisto från Rinkabyholmsskolan med sin maskot efter segern.
1 av 2
Tindra Angarth och Kalle Toumisto från Rinkabyholmsskolan med sin maskot efter segern. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
Bergkvara skola och Rinkabyholmsskolan 5c är laddade inför länsfinalen i Vi i femman 2016.
2 av 2
Bergkvara skola och Rinkabyholmsskolan 5c är laddade inför länsfinalen i Vi i femman 2016. Foto: Malin Flodén/Sveriges Radio
Vi i femman

Rinkabyholm vann länsfinalen!

40 min

I dag gjorde Bergkvara skola och Rinkabyholmsskolan 5c upp om vilken klass som går vidare i Vi i femman. Det blev en jämn match, som avgjordes först i slutet.

Läs allt om tävlingen här! 

Den lokala finalens fyra tävlanden var Mollie Landtreter och Angelo San Pedro Svantesson från Bergkvara som mötte Tindra Angarth och Kalle Toumisto från Rinkabyholm.

Bergkvara hade tagit sig till final genom att vinna över mot Smaragdskolan i semifinalen med slutsiffrorna 29-25.

Rinkabyholmselevernas senaste match var semifinalen mot Bockara skola där man vann med med siffrorna 34-22.

När de nu möttes i länsfinalen blev det en jämn match, där Rinkabyholmsskolan tillslut drog längsta strået. Slutresultatet landade på 32-39, till deras fördel.

Rinkabyholm går nu vidare till tv-kvalet på torsdag 11/2 kl. 17.00. Du som vill få koll på hela Vi i femman-resan hittar tävlingsschemat här.

Programledare för den spännande länsfinalen i P4 Kalmar var som vanligt Mari Strålman. Domare var Lena Swalander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista