Cahoots SM-vinnare i tremannalag: Jenny Johansson, Frida Löhnert och Ulrika Engberg.
Cahoots SM-vinnare i tremannalag: Jenny Johansson, Frida Löhnert och Ulrika Engberg. Foto: Jenny Johansson/privat

Äntligen knep Cahoots damer SM-guldet

3:24 min

Bowlinglaget Cahoot från Kalmar lyckades äntligen vinna SM-guld i helgen. Jenny Johansson, Frida Löhnert och Ulrika Engberg kan nu, till sin stora glädje, titulera sig svenska mästare för tremannalag.

– Det känns helt fantastiskt och underbart. Jag har ett stort lyckorus i hela kroppen, säger Ulrika Engberg.

SM-segern är det största som Ulrika Engberg har fått uppleva under sin karriär. Efter tre silver och en fjärdeplats tidigare var det hög tid för Cahoot-damerna att få till en fullträff.

– Vi hade en jättebra kommunikation i laget och löste uppgiften tillsammans. Mycket i bowling handlar om att tänka och prata med varandra.

I bowling för tremannalag spelar deltagarna i laget var tredje ruta på resultatkortet. Det gäller att vara taktisk och att hantera situationer som uppstår.

Inte ens på högsta nivå blir det strike varje gång – alltså gäller det att hitta andra strategier för att maximera antalet poäng.

– Det gäller till exempel att stötta den i laget som kanske inte får till det riktigt, att diskutera byte av klot eller om man ska ändra spellinje.

Det berättar den lyckliga Ulrika Engberg, som inte har några problem med att beskrivas som doldis i sammanhanget. Frida Löhnert och Jenny Johansson är mer meriterade och omskrivna.

Något större firande blev det inte för den nyblivna mästartrojkan. En bilresa på 50 mil hem till Kalmar, en kort nattsömn och sedan måndagsarbete tillät inga utsvävningar. Det får komma senare lovar Ulrika Engberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista