Man i 25-årsåldern häktad för mordförsöket i helgen

0:59 min

Den man i 25-årsåldern som misstänks för mordförsök på en annan man i Västervik i helgen häktades i dag.

Det var natten till söndag som en man i 30-årsåldern utsattes för ett mordförsök i centrala Västervik. Mannen skadades allvarligt men fick inte livshotande skador. Under söndagsmorgonen kom två andra män in till akuten på sjukhuset i Västervik. De båda greps då och anhölls senare. Idag häktades den ene av dem medan den andre har släppts. Den man som släppts är inte längre misstänkt för något brott kopplat till mordförsöket. Det var hemma hos honom som brottet tros ha begåtts.

Den man som häktades är på sannolika skäl misstänkt för mordförsök och häktades så att han inte ska förstöra utredningen eller fortsätta begå brott.

Mannen har tidigare dömts för misshandel i flera fall och dömdes senast till två och ett halvt års fängelse för att ha varit med och rånat en guldsmedsbutik med en yxa. Han förnekar att han har varit inblandad i mordförsöket på mannen i 30-årsåldern i helgen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista