Avspärrning och polisbil. Foto: Helmuth Petersson
Arkivfoto: Helmuth Petersson

En av de mordmisstänkta i Kalmar släpptes

0:42 min

En av de misstänkta vid mordet på en 53-årig man i centrala Kalmar i början av november har släppts ur häkte. Mannen är fortsatt misstänkt, men misstankarna mot honom har försvagats så pass att han inte längre kan hållas häktad.


Vice chefsåklagare Åsa Adolfsson beslutade i dag att släppa mannen ur häkte.

– Det beror på att misstankegraden har sänkts, enligt min uppfattning. Det föreligger inte längre sannolika skäl, men misstanken kvarstår.

Vad beror det här på?

– Det är både förhör och den tekniska bevisningen som hittills redovisats som gör att misstankegraden har sänkts.

Den man som tidigare är dömd för flera grova våldsbrott samt den kvinna som också varit misstänkt är fortsatt häktade misstänkta för mordet. Åsa Adolfsson kommer begära att de omhäktas i nästa vecka.

Åklagare Åsa Adolfsson vill inte uttala sig om misstankarna mot de två som nu är fortsatt häktade har stärkts. Hon kommer

Nationellt forensiskt centrum, NFC, arbetar fortfarande med den tekniska analysen i fallet och kommer göra så i minst en månad till. Det är den bevisningen som åklagaren nu väntar på för att kunna väcka åtal.

– Ska jag vara realistisk så dröjer det till slutet av mars, början av april innan jag kan väcka åtal, säger Åsa Adolfsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista