Rinkabyholmsskolan 5c i sitt klassrum jublar efter Vi i femman framgång.
Hela klassen var jublande glada och tårtsugna. Foto: David Baujard/Sveriges radio

Vi i femman-vinnare firades med tårta

2:48 min

Rinkabyholmsskolan 5c gjorde succé i gårdagens Vi i femman-tävling och gick vidare till den stora rikssända tv-finalen i mars. Dagen efter vinsten så bjöd Kalmar kommun hela klassen på tårta.

Idag bjöds de vinnande eleverna i klass 5c på Rinkabyholmsskolan på tårta i sitt klassrum. Eleverna ska också fira segern med en resa till ett lekland i Kalmar inom kort. Dagen efter tävlingen var dem både stolta och glada.

– Det var nervöst men kändes helt fantastiskt och jättekul när vi vann, säger Linnea Sandelius i klass 5c på Rinkabyholmsskolan. Hon följde den spännande tävlingen i Radiohuset i Kalmar tillsammans med sina klasskamrater.

Tindra Angarth och Kalle Toumisto ska representera klassen i riksfinalen i Vi i femman. De blev ett av fyra lag i landet som gör upp i finalen, som spelas in i Malmö och sänds i SVT:s Barnkanalen den 8 mars.

– Det var jättespännande och nu känns det helt offattbart, säger Tova Nilsson i den vinnande klassen.

Det är andra gången i rad som ett lag från Kalmar går vidare till tv-finalen. Förra året vann Montessoriskolan Regnbågen klass 5 från Kalmar hela tävlingen.

Björn Brändewall (L) som hälsade på klassen och är vice ordförande i Barn -och ungdomsnämnden i Kalmar kommun vill också ge lärarna beröm för framgången. Inte minst därför att detta inte är första gången som Rinkabyholmsskolan lyckas komma långt i Vi i femman.

– Jag är väldigt stolt och var helt skakig i benen efter tävlingen, säger klassföreståndare Hanna Åkerström.

– Det blir en bra gemenskap i klassen. Det är ju allas förtjänst att klassen gick vidare från den första uttagningen överhuvudtaget, tillägger hon.

Allt om Vi i femman finns på viifemman.se.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista